Friday, May 20, 2016

Evenimente in Bucuresti 21-22 Mai

Sambata,21 mai, Noaptea Muzeelor – Palatul Sutu: Chirita, Tango, Ingerul cazut
                                                                 – Muzeul Theodor Aman:  Regina Maria, Ingerul din Rama
                                                                 – Casa Filipescu-Cesianu :  Menuet,Baroc ,Zidul
Duminica .22 mai,ora 19.00-ARCA LUI LENIN ( Parc Crangasi)
“Arca lui Lenin” este un spectacol despre lumea comunismului în perioada stalinistă, o lume recreată pe scenă din imaginile unor statui celebre care au făcut gloria proletcultismului, filozofală, culturală și morală a acelor vremi. Am pus în acest spectacol cam tot ce am crezut că este necesar: ticăloșia ascunsă abil sub masca omenească a liderilor absoluți, Lenin și Stalin, ticăloșia scârbavnică a slugilor – comisarii politici care au împânzit întreaga lume comunistă, au gâtuit orice nădejde a oamenilor și, straniu, au determinat tocmai căderea acestui regim sinistru, intelectualii care au pactizat și și-au văzut de propriile interese, lingușind cu vorbele și imaginile la care se pricepeau, făcându-se preș pentru pantofii nesimțitori ai liderilor de tot felul. Am pus și incredibila naivitate a unor muncitori și țărani care au crezut doar în munca lor și în nevoia de rezultate care îi făceau mândri, am pus momente de duioșie, de umor, am strecurat ici și colo lucruri care te fac să te înfiori. “Porniți înainte,tovarăși!”, spune un cântec celebru și tragem cu toții nădejdea că o vor face. Cu Lenin la timonă, Arca se va transforma într-o corabie fantomă care va naviga continuu, în derivă, în marele ocean al istoriei omenirii.

 In perioada 20 – 22 mai 2016 va fi organizat “Târg de Sfinții Constantin şi Elena” în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3. Intrarea la târg este liberă ! 


Treasure hunt de Noaptea Muzeelor. Indicii și probe speciale în interiorul muzeelor.
Pregătit de o aventură nocturnă prin București? Cum pe 21 mai va fi foarte mare agitație prin centru cu ocazia Nopții Muzeelor, noi vrem să-ți oferim o aventură cu zvâc. Un treasure hunt tematic, nocturn, ceva nou, special creat pentru această zi, care cu siguranță îți va pune la încercare unele limite.  

Cei mai mari creatori vizuali din artă și jurnalism la nivel international vor ocupa centrul Bucureștiului între 5 și 29 mai, aducând cu ei o viziune ce integrează cele mai de inovatoare, captivante și interactive proiecte ale momentului.
 
BLACK SEA ARTS FESTIVAL - primul eveniment care aduce sub aceeași umbrelă artiști din România, Bulgaria, Turcia, Armenia, Azerbaijan, Georgia, Rusia, Ucraina, Moldova.
Între 19-25 mai, cei care se simt pământeni sunt invitați să ne viziteze:
EXPOZIȚII FOTO
ARCUB – Hanul Gabroveni, str. Lipscani nr. 84-90 // 20-24 mai // program vizitare 10:00-20:00 cu excepție 21 mai (Noaptea muzeelor) când se pot vizita între 14:00-01:00
• NEW NORMAL (Can Dagarslani - Turcia și Lena Pogrebnaya - Ucraina) – o expoziție care relevă relația dintre ființa umană și urbanism în două colțuri diferite ale Mării Negre;
• ÎNCONJURUL MĂRII NEGRE. OAMENI ȘI RITUALURI (Patricia Iftene și Vlad Bâscă) o expoziție axată pe gesturi simbolice și reprezentări ale unui trai colectiv, care vorbesc despre o identitate construită în același spațiu.
• VAGABONZII MĂRII NEGRE (Denis Strashnyi, Vlad Demchenko, Ulyana Osovska, Patricia Iftene, Misha Maltsev, Eugenia Gritscu) – o minunată poveste în imagini a călătoriei fără resurse financiare a unor tineri de-a lungul Mării Negre: România, Ucraina, Moldova, Bulgaria, Turcia, Georgia.
Londophone – Strada Ioan Zalomit nr. 2 // 19-25 mai
• EL CAMINO DE BALKAN - Gyorgy Kakuk este un jurnalist maghiar de investigație care s-a alăturat refugiaților în 2015, traversând ilegal cele mai importante zone ale crizei, trecând prin Liban, Irak, Turcia și Insulele grecești. O expoziție cu impact emoțional puternic, care surprinde o bucată din istoria care se scrie chiar acum.
EXPOZIȚIE CARICATURĂ
LA SCENA – Calea Călărașilor nr. 55 // 19-25 mai // expo
• RUSSIA TODAY – o expoziție de caricatură politică prezentată de un artist camuflat, enigma unui copil geniu de 7 ani - Alesha Stupin, un creator din Rusia, cunoscut pentru lucrările patriotice în care celebrează triumful răului asupra binelui.
ARHITECTURĂ
Cismigiu // 27-29 mai
• BABA YOGA // KIDS CORNER
- un proiect Somedesign, autor Karina Staicova
- o căsuță amplasată în Cișmigiu, special concepută pentru a delecta copiii cu un spațiu de joacă out-of-the-box. În toamnă, nouă căsuțe, specifice fiecărei regiuni, vor găzdui proiecții de animație din - România, Moldova, Ucraina, Bulgaria, Rusia, Georgia, Azerbaijan, Armenia și Turcia.
INSTALAȚII DE ARTĂ
Cinemateca Eforie – Str. Eforie nr. 2 // 23-25 mai
• ȘEZĂTOARE CU CÂNTEC – Creată de Elevator Art Group (Karina Staicova, Éva Patkó și Lang Zsolt) împreună cu Mindscape Studio (Dorel Naste și Cristian Iordache), această instalație interactivă readuce în actualitate vechile obiceiuri ale comunităților rurale, care se întâlnesc cu tehnologia prezentului. Șezătoarea cu cântec întărește relațiile dintre indivizi, dar nu lasă tehnologia să împiedice procesul de comunicare. Dimpotrivă, instalația așteaptă ca trecătorii să se așeze comod pe cuburi și să declanșeze sunetele și efectele vizuale. Astfel, comunicarea non-verbală intră într-o nouă dimensiune, iar conversațiile sunt animate de creativitate.
http://metropotam.ro/evenimente/Black-Sea-Arts-Festival-event3355209799/Baclavale, kebap, cafea şi muzică tradiţională la Festivalul Turcesc . Atmosferă ca pe malul Bosforului.
Vă dăm întâlnire în Parcul TITAN, în perioada 20-22 mai 2016, între orele 10:00-20:00.
Intrarea Liberă!

În perioada 20-22 mai, ARCUB, provoacă bucureștenii la o sesiune de escapism urban alternativ, într-o locație istorică, Gara Regală Băneasa, unde sound-ul 100% românesc și videomapping-ul conceptual vor transpune publicul într-o realitate sinestezică autentică.


 
Cu: Rodica Mandache, Marius Manole, Ana-Ioana Macaria, Istvan Teglas

Având la bază fragmente din însemnările lui Leny Caler, jurnalul lui Mihail Sebastian şi piesa “Jocul de-a vacanţa”, spectacolul are în centru povestea de iubire dintre scriitor şi Caler, mare actriţă a perioadei interbelice. Decor minimalist, pagini de jurnal intim, dialoguri imaginare între ea – acum, în vârstă – şi el, încă tânăr, şi muzica epocii. Un recital actoricesc deosebit.

Durata: 1h 15
Preț bilet: 40 lei
 
 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...