Tuesday, October 30, 2012

Concurs Foto : 'TOAMNA 2012'

Regulamentul concursului de fotografie 'TOAMNA 2012'ORGANIZATORUL CONCURSULUI
Organizatorul Concursului 'TOAMNA 2012' este GRAPHIS ADVERTISING, detinatoare a site-ului www.graphis.ro , cu sediul in Str.  Inclinata 1-3 , sector 5, Bucuresti, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. J40/9222/2012, Cod Unic de Înregistrare RO7866749, reprezentata de D-na Daliana Pacuraru, in calitate de administrator.
Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica sau schimba regulamentul, cu obligatia de a anunta publicul in mod oficial, in aceeasi maniera in care a fost facuta si informarea initiala.
Dupa incheierea Concursului, Graphis va desfasura urmatoarele servicii:
 1. va contacta castigatorii pentru validarea si colectarea datelor in vederea livrarii premiilor;
 2. va preda premiile castigatorilor, dupa validarea si identificarea acestora in conditiile stabilite prin Regulament;
3. la data acordarii premiilor va legitima castigatorul si va intocmi un proces verbal de predare-primire a premiilor, Organizatorul fiind absolvit de orice raspundere ulterioara legata de premiile acordate castigatorilor.

DURATA CONCURSULUI
Concursul se desfasoara in PAGINA DE FACEBOOK GRAPHIS /facebook in perioada 1 NOIEMBRIE 2012- 1 DECEMBRIE, castigatorii concursului urmand a fi anuntati in data de 5 DECEMBRIE 2012.

DREPTURI SI CONDITII DE PARTICIPARE
Concursul este accesibil tuturor persoanelor fizice, indiferent de nationalitate, rasa, sex sau religie, cu resedinta PE TERITORIUL ROMANIEI, care respecta conditiile prezentului regulament si care urmeaza indicatiile prezente in acest Regulament pentru a-si valida participarea. Nu pot participa angajati ai Organizatorului. Participarea la acest concurs are valoare de acceptare integrala, liber consimtita si in afara oricarei constrangeri a prevederilor prezentului regulament. Dreptul de participare apartine in exclusivitate participantului care indeplineste conditiile impuse de Regulament. Dreptul de participare la concurs este anulat automat in situatia in care o persoana furnizeaza date sau informatii false, eronate sau necorespunzatoare in completarea datelor personale CATRE ADRESA DE E-MAIL concurs@graphis.ro sau la numarul de telefon 0722 316 594 (Daliana).
Pentru a putea participa la Concurs, participantul poate sa aiba un cont de Facebook, si sa trimita la adresa de e-mail concurs@graphis.ro  o fotografie care sa corespunda temei, alaturi de urmatoarele date cu caracter personal: adresa de email valida, nume / prenume reale ale participantului la concurs, numar de telefon de contact.
Orice incercare de fraudare a concursului de catre persoanele mai sus mentionate se va sanctiona cu anularea premiului de catre Organizator.
In cazul in care se uploadeaza fotografii sau se scriu texte care nu respecta regulamentul concursului acestea vor fi descalificate in orice moment al concursului, participantul fiind anuntat prin orice mijloace de comunicare prevazute de prezentul regulament de motivul descalificariii.

DESFASURAREA CONCURSULUI
Participantii se pot inscrie in concurs in perioada 1 NOIEMBRIE 2012- 1 DECEMBRIE 2012, astfel:
1. Intra pe pagina de Facebook GRAPHIS /facebook (daca au cont)
2. Devine fan al paginii de mai sus. (daca au cont)
3. Trimite un e-mail la adresa concurs@graphis.ro cu o fotografie de toamna (citadin sau rural).( Lucrarile pot aborda genuri de fotografie diverse, cum ar fi: peisajul, macro, portretul, foto-reportajul, instantanee etc. dar trebuie sa se incadreze in tema impusa!), alaturi de urmatoarele informatii cu caracter personal: adresa de email valida, nume / prenume reale ale participantului la concurs, numar de telefon de contact.
4. Aduna in perioada 1 NOIEMBRIE 2012- 1 DECEMBRIE 2012 un numar cat mai mare de aprecieri la fotografia proprie ce va fi postata in albumul special al concursului de pe pagina de Facebook GRAPHIS ADVERTISING.
Simpla devenire de fan pe contul de Facebook nu presupune si inscrierea in concurs, este necesara si inscrierea in concurs a fotografiei preferate ( pe e-mail).
Un utilizator poate trimite catre adresa de e-mail concurs@graphis.ro doar o singura fotografie cu urmatoarele caracteristici :  
Latura mare a fotografiei trebuie sa aiba minimum 800 de pixeli si maxim 2000px (maxim 1 MB marime fisier, recomandat!), iar rezolutia trebuie sa fie de 72 dpi (RGB). Pentru a putea fi inscrisa in concurs fiecare fotografie va trebui sa fie in format JPG (cu extensie .jpg sau .jpeg).
 1. Fiecare fotografie inscrisa in concurs va trebui aprobata de catre organizatori inainte ca aceasta sa fie afisata in galeria concursului si inainte sa poata fi votata. Aprobarea fotografiilor inscrise poate dura pana la 48 de ore din momentul inscrierii. In momentul aprobarii utilizatorul va primi un email de confirmare ce va contine inclusiv linkul unde poate fi vizualizata si votata fotografia in cadrul concursului.
 2. Fotografiile inscrise vor putea fi editate (postprocesate) astfel: luminozitate, contrast, saturatie, nivele de culoare si crop. Nu se pot adauga sau elimina elemente din imagine. Nu sunt acceptate lipirea sau suprapunerea mai multor fotografii (colajul). Orice alt procedeu de procesare in afara de cele enumerate mai sus va duce la descalificarea imaginii respective.
 3. Organizatorii isi rezerva dreptul de a refuza inscrierea fotografiilor in concurs care contin semnatura, data, rama sau alte insemne grafice pe imagine. Totodata, ne rezervam dreptul de a refuza inscrierea fotografiilor ce au o calitate tehnica indoielnica (fotografii facute cu telefonul mobil etc).
 4. Organizatorii isi rezerva dreptul de a refuza inscrierea fotografiilor ce apartin utilizatorilor anonimi (sau care nu au furnizat la inscriere numele real si o adresa de e-mail valida).
 5. Participantul declara in mod implicit prin inscrierea imaginii in concurs ca este detinatorul drepturilor de autor asupra acesteia si isi asuma toate consecintele legale in cazul in care se dovedeste ca nu detine drepturile intelectuale asupra fotografiei. Concurentul este unic responsabil pentru orice consecinte directe sau indirecte care pot aparea ca urmare a participarii cu fotografii la acest concurs. De asemenea, in cazul in care utilizatorul nu este detinatorul drepturilor de autor asupra fotografiei acesta nu va primi premiul stabilit pentru etapa respectiva si va fi descalificat.
 6. Fotografiile inscrise trebuie sa fie originale, realizate de concurenti. Organizatorul concursului nu isi poate asuma raspunderea pentru nicio fotografie insusita in mod ilegal de catre concurenti. Participantul care va fi ales castigator al unei etape va trebui sa trimita organizatorului fotografia la rezolutie maxima (minim 2 mega pixeli) pentru a dovedi ca el este autorul fotografiei. Toate datele EXIF vor trebui pastrate intacte. Castigatorul care nu trimite fotografia sau datele din EXIF lipsesc (sau se dovedesc a fi manipulate) va fi descalificat, fiind ales un alt castigator pentru etapa respectiva.
 7. Nu vor fi acceptate in concurs fotografii ce contin sau instiga la orice forma de violenta sau au caracter ofensator, abuziv, indecent, calomniator sau obscen. Totodata, nu vor fi acceptate imagini ce contin publicitate, materiale promotionale sau sigle/branduri vizibile.
 8. Organizatorul concursului poate refuza inscrierea unei fotografii in concurs daca aceasta nu respecta conditiile din regulament, fara a-si justifica decizia.
 9. Drepturile asupra imaginilor inscrise in concurs apartin autorilor acestora.
 10. Datele personale ale concurentilor vor fi folosite doar pentru desfasurarea logistica fireasca a concursului.
 11. Organizatorul concursului nu isi poate asuma in nici un fel responsabilitatea in cazul in care terte parti vor descarca / utiliza materialele de pe site-ul concursului sau din alte surse.
 12. Inscrierea in concurs implica acordul autorului ca materialele participante realizate de acesta sa poata fi folosite de catre oragnizatori pe site-ul propriu (afisarea imaginilor inscrise in galeria concursului, in pagina de votare si nu numai!), sau in scopul promovarii concursului.
 13. Orice tentativa de fraudare a sistemului de vot va duce la excluderea utilizatorului si a fotografiei introdusa in concurs, pe perioada nedeterminata.
 14. In cazul in care varsta concurentului este sub 18 ani (este minor), participarea la concurs este conditionata de acordul parintelui sau ocrotitorului legal conform legislatiei. Astfel raspunderea pentru fotografiile transmise precum si pentru orice consecinte ce ar putea decurge din participarea la acest concurs va reveni parintelui sau ocrotitorului legal.
ALTE PREVEDERI
Prin participarea la concurs participantii accepta prevederile prezentului Regulament de Concurs.
Concursul se desfasoara numai pe teritoriul Romaniei.
Eventualele reclamatii legate de desfasurarea concursului vor fi facute pe adresa Organizatorului – cel tarziu pana la data de 1.12.2012. Reclamatiile ulterioare nu se vor mai lua in considerare.
Eventualele litigii se vor rezolva pe cale amiabila sau, daca nu este posibil, se vor solutiona de instantele judecatoresti romane competente.
Organizatorul nu isi asuma raspunderea pentru eventuale dispute legate de drepturile de autor asupra fotografiilor primite.

PREMIILE CONCURSULUI

Marele premiu sau  Premiul Publicului

Un afis printat pe canvas( 70x100) cm inramat cu rama de aluminiu .  Marele premiu va fi acordat fotografiei cu cele mai multe voturi exprimate prin “Like”

Premiul Juriului

Premiul pentru cea mai reusita fotografie din punct de vedere tehnic si artistic, potrivit evaluarii fotografului profesionist Vali Onciu , scenograf Sergiu A. Nap si Daliana Pacuraru (din partea organizatorului) :
Un print pe hartie foto a fotografiei selectate ( 70x100 ) cm.

Mentiuni onorifice acordate de juriu (6 premii)

- print pe hartie foto A3

Concursul se va incheia cu o expozitie a celor mai bune 20 de fotografii participante (la sediul Graphis Advertising) .

Jurizare:
 1. Jurizarea va fi facuta de catre juriul ales de organizatorul concursului, prin persoana/persoanele desemnate de acesta. Decizia alegerii fotografiei castigatoare pe baza juriului va fi definitiva, irevocabila si nu va trebui justificata.
 2. Premiul de popularitate va si ales de catre public, pe baza numarului “like-uri” obtinute de catre participant.
ACORDAREA PREMIILOR

Pentru a intra in posesia premiului, castigatorul trebuie sa prezinte la sediul Organizatorului cartea de identitate valabila pentru intocmirea unui proces verbal de predare/primire al premiului. In cazul in care castigatorul nu se poate prezenta la sediul Organizatorului din diverse motive, acesta poate trimite pe altcineva cu o imputernicire scrisa si confirmata telefonic de catre Castigator, insotita de copie act identitate mandant si act identitate mandatar.
In cazul in care castigatorii nu pot veni la sediul Organizatorului, acestia sunt rugati sa trimita toate documentele necesare ( copie C.I, proces verbal semnat) la adresa Graphis Advertising sau pe mail.
Validarea castigatorilor se va face in baza unui act de identitate, ca verificare a corectitudinii datelor personale completate de participant în momentul efectuării înscrierii în Concurs.
Intrarea in posesia tuturor premiilor se va face doar cu respectarea tuturor prevederilor prezentului regulament.
Nu exista o alta posibilitate de plata a premiilor decat cea prevazuta in prezentul regulament.
NOTA: Premiile se vor plati in lei la cursul de 1 euro = 4.28830 lei.
Dupa afisarea castigatorilor si anuntarea acestora prin e-mail sau telefonic, castigatorii au obligatia sa trimita documentele necesare revendicarii premiului in termen de maximum 3 zile de la desemnarea lor ca fiind castigatori.
Organizatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru datele de contact scrise gresit, pierdute sau alterate din vina unor terte parti, sau contactarea Graphis ADVERTISING dupa termenul de 3 zile de la comunicarea castigatorilor de catre organizatorul concursului.
Un participant poate castiga un singur premiu la sfarsitul concursului.

VALOAREA PREMIILOR
Valoarea totala estimata a premiilor este de 1000 de LEI.
Valoarea premiilor este bruta. Organizatorul concursului se obliga sa vireze impozitul pentru veniturile obtinute de catre castigatori in cadrul concursului, potrivit prevederilor Codului Fiscal al Romaniei.
Orice alte obligatii de natura fiscala in legatura cu acestea, fiind in sarcina exclusiva a Organizatorului.No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...