Friday, July 17, 2020

Un patrimoniu pentru generații



Primăria Sectorului 1 a Municipiului București,
prin Centrul Cultural al Sectorului 1, în colaborare cu Academia Română,
 a organizat în data de 16 iulie 2020, orele 11.00, 
în Aula Bibliotecii Academiei Române, din Calea Victoriei 125,
 simpozionul „Un patrimoniu pentru generații”, proiect cultural care are ca scop promovarea patrimoniului consolidat al Sectorului 1, din perioada interbelică, demonstrând rolul acestuia în dezvoltarea societăţii românești.
Despre arhitectura, istoria și importanța edificiilor de patrimoniu din Sectorul 1, au susținut prezentări în cadrul simpozionului,
Prof. Dr. Acad. Răzvan Teodorescu, vicepreședintele Academiei Române,
Prof. Dr. Arh. Augustin Ioan,
Prof. Dr. Arh. Mihaela Criticos,
Prof. Dr. Arh. Tiberiu Florescu și
primarul Sectorului 1 domnul Daniel Tudorache.
Simpozionul este urmat de vernisajul expoziției:
 „Arhitectura Capitală, Bucureștii în căutare de sine”,
 ce poate fi vizitată în perioada 16-20 iulie 2020, în incinta Bibliotecii Academiei Române.

'Vă invit să vizitați expoziția „Arhitectura Capitală, Bucureștii în căutare de sine”.
Oraș populat de foarte mulți oameni care nu s-au născut aici, ci doar au venit fie să învețe, fie pentru un serviciu mai bun, Bucureștiul trebuie mai întâi înțeles pentru a putea fi iubit.
Sunt sute, poate mii, de monumente de arhitectură, iar pentru multe dintre ele Sectorul 1 este casă primitoare. Din păcate, istoria lor este o necunoscută nu doar pentru proaspeții locuitori ai cetății, ci și pentru cei tineri.
Prof. dr. Acad. Răzvan Theodorescu a punctat cu precizie, în timpul simpozionului de ieri, situația: ”În Sectorul 1 regăsim artere, clădiri și monumente de o certă valoare istorică. Vă dau doar un exemplu: câți dintre tinerii bucureșteni știu că Bulevardul Magheru este unul dintre cele mai moderne bulevarde europene? La proiectarea lui și-au dat mâna importanți arhitecți din vârful acestui domeniu”.
Vă invit, deci, să vizitați expoziția din incinta Bibliotecii Academiei Române, care vă prezintă Bucureștiul prin câteva dintre edificiile sale reprezentative, creații ale marilor arhitecți români interbelici și postbelici. Este deschisă zilnic, între orele 10.09-16.00, până pe 20 iulie.'

Daniel Tudorache






































FOTO : Dan St ANDREI

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...